750 TL VE ÜZERİ SİPARİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
Müşteri Destek Hattı : 0850 532 10 48 - 0535 247 38 83
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim

03.02.2011 Kahramanmaraş TV

E-ticaretin yeni yüzü
E-ticaretin yeni yüzü

3 Subat 2011 - 13:21

Kahramanmaraş’ta bir ilk olarak gösterilen Maraş Market, e-ticaret olarak faaliyet göstermeye başladı.

E-ticaretin yeni yüzü

Kahramanmaraş’ta bir ilk olarak gösterilen Maraş Market, e-ticaret olarak faaliyet göstermeye başladı. İstanbul'da faaliyet gösteren Tekrom Bilişim iştiraki olan Maraş Market, İstanbul Ofisinde yürüttüğü satışlarla, Kahramanmaraş sevk ve irtibat bürosu ile Kahramanmaraş'tan ürün sevkine start verdi.

Şirketten yapılan yazlı açıklamada, Sanal Mağaza da satılan ürünlerin tamamının Kahramanmaraş'tan tedarik edildiği ve ülkenin dört bir yanına ulaştırıldığına değinildi. Geçtiğimiz yılın ikinci altı ayında 1000'in üzerinde müşteriye ulaşıldığını belirten yazılı açıklamada, çok az da olsa kent üreticisine ekonomik katkı sağlandığı vurgulandı. Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Yurt dışından gelen yoğun ürün talepleri ulaşım problemleri sebebi ile karşılanamamaktadır. Aslen Kahramanmaraşlı olup, uzun yıllardır şehir dışında bulunan ve kentimizle iletişimi kopmuş onlarca müşteri, satın aldığı ürünler ile memleket hasretini gidermektedirler.

Maraş Market sayesinde, gurbette yaşayan Kahramanmaraşlıların da, memleketten her dönüşte bulundukları şehirlere Dondurma, Fıstık Ezmesi ve Biber taşıma zahmeti de ortadan kalkmaktadır. Ceviz Oyma Sandıklardan, Bakır Hediyelik Eşyalara, Yöresel Tatlara kadar geniş bir yelpazede ürünler satışa sunulmuştur. Kahramanmaraşlı yazar ve şairlerin kitaplarını halkımıza ve okurlarına daha kolay ulaştırabilmeleri için ayrıca bir bölüm oluşturulmuş ve buradan hem kent yazarlarının tanıtılması hem de okurlara ulaşılması hedeflenmiştir. Ticari amacının yanında, Kent turizmine ve sosyal gelişimine katkıda bulunan Maraş Market internette Kahramanmaraş menşeli olup ta farklı yörelerin sahiplendikleri ürünleri gerçek üreticisinden tüketiciye ulaştırma misyonunu üslenmiştir. Sanal Mağaza aynı zamanda tarhana, biber, dondurma, ceviz oyma gibi ürünler ile ilgili tanıtıcı bilgiler, makaleler, görsel videolar ile bu ürünlerin tanıtımını da yapmaktadır.

Son 6 ay içinde alınan siparişlerde adreslerin tamamının Kahramanmaraş dışında olması doğru tüketici grubuna ulaşıldığını göstermektedir. Tüm kredi kartlarına tek çekim ödeme imkanları ile beraber Bonus ve World kartlara 12aya varan taksitlendirme imkanları ile, müşterilere satış kolaylığı sağlanmaktadır. Sanal Mağazanın hedefi, 2011 yılı sonunda, 5000 pakete ulaşmaktır. Büyüme hedefleri doğrultusunda hem doğrudan satışla, hem de dolaylı siparişlerle, kent ürünlerinin tanıtımı ile beraber, kent ekonomisinin kalkındırılmasında olumlu katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Televizyonlarda, yayınlar takip edilmekte, günlük programlarda sponsor ürün destekleri ile tüketicilere ürünlerin tanıtılması için çalışmalara devam edilmektedir.” (Haber Merkezi)

Haberin orjinal sitesine ulaşmak için tıklayınız

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.